Volgens analist Daniel Ahmad staan er een aantal onthullingen van next-gen games én consoles op de planning, maar dan wel eerder dan verwacht. De analist laat op Twitter weten dat de onthullingen eerder zullen worden gemaakt dan de oorspronkelijk geplande datum. Die oorspronkelijke datum zou tijdens E3 2020 zijn geweest.

Op Twitter laat Ahmad, die betrouwbaarheid heeft opgebouwd met zijn eerdere insidersinformatie die correct bleek te zijn, dat de annulering van E3 2020 voor flinke verandering heeft gezorgd betreffende aankondigingen. Een aantal daarvan zullen veel eerder plaatsvinden, maar een aantal worden ook verlaat. Tevens zullen een aantal tijdens de week van E3 plaatsvinden, ondanks dat de beurs dit jaar niet doorgaat.

De analist sluit af met het stellen dat de onthulling van één van de next-gen consoles (PS5 of Xbox Series X) ook al een stuk eerder zal komen. Welke dit is, laat de analist niet weten, maar wel geeft Ahmad nog wat duidelijkheid. Hij stelt dat de plannen van de consolemaker wegens het coronavirus nog kunnen veranderen gezien dit een unieke situatie is.

Eerder dan E3 2020
E3 2020 stond dit jaar op de planning voor 9 tot en met 11 juni, maar werd wegens COVID-19 geannuleerd. De next-gen console en/of games onthullingen zullen nu een stuk eerder plaatsvinden, waardoor begin juni bijna onmogelijk lijkt. Eind april of mei blijven dan nog over en vermoedelijk zal er dan een onthulling volgen.

Tom Phillips van Eurogamer sluit zich dan ook aan bij Ahmads tweet en laat weten dat de aankondigingen die voor E3 2020 bedoeld waren nu verspreidt zullen worden over de maanden mei, juni en juli. Voor nu staan zowel de Xbox Series X en PlayStation 5 nog gepland voor dit najaar. Recentelijk benadrukte een rapport tevens dat Sony niet van plan is om de releasedatum van de PS5 te verschuiven.