Toen Link’s Awakening voor het eerst uitkwam voor de Game Boy, was dit voor velen hun allereerste Zelda-avontuur. Veel fans zweren bij dit avontuur, dus een HD remake is welkom. Maar is dit spel wel een tijdloos meesterwerk of bekeken we de Game Boy-titel met een roze bril op? Je leest het in onze The Legend of Zelda Links Awakening Review.

The Legend of Zelda: Link’s Awakening is terug, en dit keer met een prachtige diorama-achtige HD artstyle, een verbeterde speelervaring en een prachtige georkestreerde soundtrack. Ondanks al deze nieuwe toevoegingen blijft de remake vooral trouw aan het origineel, zo erg zelfs dat het spel nog exact hetzelfde voelt als het Game Boy spel, en gelukkig is dat een groot pluspunt.

Het grote kleine Koholint eiland
Dat Link’s Awakening op de eerdergenoemde punten na vrijwel hetzelfde is gebleven, voel je al gelijk in de introductie van het spel. Een prachtig geanimeerde cutscene laat zien hoe Link door een schipbreuk bewusteloos raakt en strandt op het mysterieuze Koholint eiland. Nadat Link ontwaakt mist hij z’n zwaard en schild, maar wanneer je deze terugvindt kan het avontuur beginnen. De wereld van Link’s Awakening is dit keer een open wereld, en de verschillende delen van het eiland zijn niet meer in secties verdeeld.

De spelervaring van Link’s Awakening is alsnog vrij lineair, want veel delen van de spelwereld zijn alsnog pas bereikbaar wanneer je bepaalde items hebt bemachtigd of genoeg progressie hebt gemaakt. Koholint eiland, de wereld van Link’s Awakening is van zichzelf geen gigantische spelwereld, maar de spelwereld voelt nooit te klein, aangezien het gevuld is met side-quests, interessante personages en genoeg verzamelobjecten om elk hoekje en gaatje te doorzoeken. Ook leer je de spelwereld sneller uit je hoofd kennen, wat handig is, want het spel vraagt je regelmatig om plekken opnieuw te bezoeken.

Het doel van het spel is om acht verschillende magische instrumenten te verzamelen om de Wind Fish te ontwaken en het mysterie achter Koholint eiland te ontrafelen. Dit doe je door acht kerkers te doorlopen, die de oude bekende puzzel uitdagingen en eindbazen bevatten waar Zelda fans zo van houden. Veel van de kerkers uit Link’s Awakening zijn de beste die de serie te bieden heeft. Een gewaagde uitspraak, maar we gaan je uitleggen waarom.