Nintendo zou van plan zijn om dit jaar remakes van meerdere Super Mario-titels uit te geven voor de Switch. Zowel Video Games Chronicle (VGC), Eurogamer als Gematsu berichten los van elkaar op basis van anonieme bronnen over de plannen, die in het kader zouden staan van het 35-jarig bestaan van Super Mario.

Volgens VGC komen de “meeste titels van Super Mario’s catalogus” dit jaar beschikbaar op de Nintendo Switch. Volgens Eurogamer en Gematsu gaat het onder meer om Super Mario 64, Super Mario Sunshine en Super Mario Galaxy.

Daarnaast zou Nintendo van plan zijn om nieuwe Mario-games voor de Switch beschikbaar te maken. Volgens alle drie de media gaat het om een nieuwe titel in de Paper Mario-reeks en een game die dient als uitbreiding op Super Mario 3D World.

Nintendo zegt tegen de media niet in te gaan op geruchten en speculatie. Vermoedelijk had het bedrijf de nieuwe games in juni willen presenteren op E3, maar de grote gamebeurs is afgelast vanwege de coronacrisis.